МАТЕМАТИКА І ОРІГАМІ

 

Оріґамі (яп. і орі — «складати», камі — «папір», тобто «складений папір»; також трапляється написання оріґамі) — мистецтво складання паперу. Метою цього мистецтва є створення витворів шляхом використання схеми геометричних згинів та складок. Термін орігамі відноситься до всіх типів складання паперу, а не тільки японських зразків.

В орігамі використовують небагато різних згинів, але вони можуть бути скомбіновані багатьма засобами і утворювати дуже складні фігури. Зазвичай фігури орігамі складають без розрізів із квадратного листа паперу, сторони якого можуть бути різних кольорів. Усупереч найпоширенішій версії у традиційному японському оріґамі що сягає ери Едо (1603—1867), цих правил суворо не дотримувалися і у багатьох випадках аркуші розрізалися (Кіріґамі 切紙) або фігури складали не з квадратного листа, а з прямокутного, круглого, інших Оріґамі (яп. і орі — «складати», камі — «папір», тобто «складений папір»; також трапляється написання оріґамі) — мистецтво складання паперу. Метою цього мистецтва є створення витворів шляхом використання схеми геометричних згинів та складок. Термін орігамі відноситься до всіх типів складання паперу, а не тільки японських зразків.

В орігамі використовують небагато різних згинів, але вони можуть бути скомбіновані багатьма засобами і утворювати дуже складні фігури. Зазвичай фігури орігамі складають без розрізів із квадратного листа паперу, сторони якого можуть бути різних кольорів. Усупереч найпоширенішій версії у традиційному японському орігамі що сягає ери Едо (1603—1867), цих правил суворо не дотримувалися і в багатьох випадках аркуші розрізалися (Кіріґамі 切紙) або фігури складали не з квадратного листа, а з прямокутного, круглого, інших неквадратних аркушів паперу.

Немає коментарів:

Дописати коментар